Da jeg så bildet av
How Sweet It Is sine hjemmelagede Snickers på facebook for noen uker tilbake visste jeg at jeg bare måtte teste den ut. Så utrolig deilig ut at munnen min ble full av vann. Snickers er jo den perfekte peanøttsjokoladen med herlig sjokolade, nougat og karamell. Er du ikke enig?
Denne oppskriften må planlegges for å lages, for ikke alle ingrediensen har man i skapet til enhver tid.
Da tenker jeg på ingredienser som Marshmallow Fluff:
Og haugevis av Smørbukk:
Og så måtte jo oppskriften oversettes. Den inneholdt nemlig erke-amerikanske måleenheter som var litt forvirrende. (dere som følger meg på
facebook har kanskje fått med dere noe av frustrasjonen min rundt dette :). Men jeg har etter mye om og men laget deilige Snickers.
Lyst å prøve du også?
Dette trenger du:
ca.20 x 30cm panne. Enten en aluminiumsform kjøpt på butikken eller en ildfastform som du kler med aliminiumsfolie eller plastfolie.
Nederste sjokoladelaget:
200 gr Melkesjokolade
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
Nougaten:
60 gr usaltet smør
2,5 dl sukker
4 ss Vikingmelk
3,75 dl (ca. 1 glass) Marshmallows Fluff (fåes kjøpt i enkelte matbutikker som feks. Lerøy i Bergen)
(red. om du ikke finner Fluff i butikken din har jeg fått tips fra en leser om at smeltet marshmallows kan ha samme nytten.)
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
1 ss Vaniljeessens
150-200 gr Peanøtter
Karamellen:
300 gr Smørbukk
4 ss Vikingmelk
Øverste sjokoladelaget:
200 gr Melkesjokolade
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
Dette gjør du:
Smelt melkesjokoladen og peanøttsmøret i en kjele på lav til middels varme. Pass på så det ikke blir for varmt. Da kan sjokoladen lett brenne seg og det er ikke godt.
Hell sjokoladen i formen og fordel den godt. Sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
I mellomtiden skal du lage nougaten.
I en ny kasserolle smelter du smøret først.
Så blander du dette med sukkeret og Vikingmelken.
Kok dette på middels varme til alt sukkeret har løst seg opp og la det koke i 5 minutter til. Husk å røre av og til.
Tilsett Marshmallow Fluff, peanøttsmør og vaniljeessensen.
Marshmellowfluff er utrolig klissete. Den eneste måten å få det ut av glasset er med en slikkepott fant jeg ut.
The hard way.
Rør godt til alt er blandet sammen. Ta kasserollen av varmen og rør peanøttene inn og hell alt sammen over den stivnede sjokoladen.
Sette dette på nytt inn i kjøleskapet og la det stå til det er stivnet.
Så skal Smørbukk smeltes sammen med vikingmelken på lav varme til den er herlig flytende.
Dette også i en ren kasserolle. Det blir mye kasseroller med denne oppskriften. Jeg vasket min mellom hvert lag for jeg orket ikke tanken på masse kasserollevasking etterpå.
Karamellen kan lages selv også om du har tid og ork. Her en oppskrift på
karameller.
Du må passe på karamellen hele tiden så den ikke brenner seg. Jeg sto nok i 10-12 minutter å rørte til alt var smeltet.
Hell karamellen over den stivnet nougaten. Sett dette tilbake i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen og peanøttsmøret som utgjør det siste laget.
Sett det kaldt en stund før du skjærer opp bitene med en skarp kniv.
Jeg satte den i fryseren i 15 minutter for å være helt sikker på at den var stivnet. Jeg følte at det var lettere å kutte den opp da også.
Jeg laget også noen snickers med sjokolade rundt.
Jeg bruket mørk sjokolade som jeg varmet i et vannbad og dyppet noen iskalde biter oppi.
Herlig hjemmelaget snickers!
Neste gang tror jeg at jeg vil ha vaniljebønner i nougaten fordi jeg tror det vil smake nydelig sammen med peanøttsmaken.
Klæm Caroline