Mine sider

lørdag 28. april 2012

Peanutt-Fudge Brownies

For noen dager ble jeg trukket ut til å prøve ut Møllerens Brownies Peanutt-Fudge Kakemix etter et jeg sendte inn en sms til Møllerens Ukens produkt. Jippi! Jeg elsker jo alt som har med kake, peanøtter og fudge i seg så jeg var veldig spent på om Møllerens kakemix ville komme på høyde med min favoritt brownie, verdens beste brownie. Jeg må bare spesifisere om at jeg ikke har blitt sponset på noe vis. Jeg anmelder denne kakemixen av egen interesse. 


Dette trenger du:
En pakke Møllerens kakemix
1 dl vann
100 gr smeltet smør/margarin


Dette gjør du (teksten er lånt fra boksen):

Sett ovnen på 175 °C.


Tøm kakeblandingen i en bolle, tilsett 1 dl vann og 100g smeltet margarin/smør*. 



Rør godt sammen til massen begynner å bli seig. 


Fordel røren jevnt i en liten langpanne (ca. 20 x 30 ca) som du enten har smurt godt eller lagt bakepapir i. Bruk en slikkepott, som du dypper i vann, eller en varm kniv for å fordele røren godt ut i langpannen.

Strø posen med sjokolade- og fudgebiter og posen med peanøtter jevnt over kaken. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20 min. Kaken må ikke stekes for lenge, da blir den hard. 


Avkjøl på rist. Når kaken er helt kald skjærer du den i fine serveringsstykker.
* Du kan også bruke flytende margarin, men da vil ikke kaken bli like seig.
Dom: I boksen fant jeg en pose med kakemix, en pose med sjokolade- og fudgemix & en pose med salte peanøtter. 




Jeg var imponert over hvor mye sjokolade, fudge og peanøtter posene inneholdt.
Selve kakemixen var lett å blande sammen. Alt som trengtes var en bolle og en stor skje. Jeg fulgte alle stegene som sto på pakken til punkt og prikke. Enklere kakebaking får du ikke.

Brownien var klissete og syndig. Den var nesten litt for klissete slik at man ikke kan spise den uten en skje. Men det er nok det eneste minuset fra min side. At den var så klissete kan være noe med ovnen min, så den kan bli helt fin om du baker den. Dette er en god brownie som er god i smak og enkel å lage og jeg kan absolutt anbefale den. Den ble borte på et blunk!


Men jeg synes fortsatt at verdens beste brownies er den beste brownie i verden.
Ha en super dag!
Klæm Caroline

onsdag 25. april 2012

Happycookies



Hvem trenger vel ikke litt glede i livet sitt. Disse fargerike cookiene vil absolutt spre glede hos store og små. Og de kan oppbevares i 2 uker i en lufttett beholder så da kan gleden fordeles jevnt utover ;)


Dette trenger du:

150 gr hvetemel
50 gr bakekakao (jeg bruker alltid 100% kakao)
1/2 ts natron
1/4 ts bakepulver
en klype salt
115 gr usaltet smør
100 gr sukker
100 gr brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljeessens
200 gr Nonstop (Jeg brukte små Nonstop kjøpt i Sverige)


Dette gjør du:

Begynne med å sette ovnen på 165 grader og kle to bakeplater med bakepapir.
Sikt mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle og sett det tilside.
Så blander du sukkeret sammen. Det brune sukkeret er veldig klumpete nemlig og du trenger å bruke fingrene for å løse klumpene opp.
Så visper du sukkeret og smøret sammen med en håndholdt elektrisk visper eller en KitchenAid (eller annet merke).
Det skal bli en jevn smørje.
Så skal egget og vaniljeessensen piskes inn i smørjen.
Pisk dette til det blir luftig og litt lysere i fargen.
Nå skal melet inn i smørjen. Jeg tilsetter melet litt og litt om gangen fordi jeg da har litt mer kontroll på melstøvet. Du kan godt helle alt melet oppi med en gang om du vil.
Visp alt sammen til det blir en fin og klissete deig.
Hiv Nonstop oppi og rør dem godt inn i deigen. Bruk en sleiv her ellers kan du ødeleggekjøkkenmaskinen din og knuse Nonstopene.
Så skal deigen på bakepapir. Bruk en spiseskje for å fordele deigen utover. Jeg bruker også en liten skje for å hjelpe deigen av den store skjeen. Den er ganske klissete nemlig. Dytt noen Nonstop på toppen av deigene slik at du får de på toppen av hver kjeks når de er ferdige.
Så steker du cookiene 12-14 minutter i ovnen.

Resultatet blir en fantastisk deilig sjokoladecookie. Hard utenpå og utrolig myk inni.



Minsten var veldig glad for disse kjeksene og plukket ut en og en Nonstop som ble spist opp først.  Da vet man at de falt i smak!

Ha en fin onsdag!
Klæm Caroline

søndag 22. april 2012

Sjokoladesaus som stivner på isen

Min far har en jobb som gjør at han reiser mye. Og da jeg var liten pleide vi å hente han på Fornebu. Noe vi ungene synes var stas. Ikke bare fikk vi se alle flyene mens vi ventet på pappa. Vi fikk også alltid en softis i kiosken. Mine søstre og jeg valgte da alltid sjokoladesaus som stivnet på isen istedetfor strøssel. Dette er noe som jeg ofte tenker på når jeg spiser is eller softis. Jeg synes sjokoladesaus som stivner på isen er magisk! Og det som er mest magisk er at du kan lage det selv. Og det bare med sjokolade og delfiafett.

Du trenger: 
100 gr sjokolade
25 gr Delfiafett

Dette gjør du:
Hakk opp sjokoladen og delfiafettet og varm det opp på lav varme i en kasserolle slik at du får en fin saus.




Mer delfiafett gjør at du får en tynnere saus.

Så er det bare å helle sausen over isen og den vil stivne med en gang.


Enklere blir det ikke og tenkt så kult det er å ha dette over isen på bursdager. Både for store og små!

Og det aller beste er at du kan bruke din favorittsjokolade.

Her i Bergen er det sol og da er det ekstra godt med is! Nå må du ha meg unnskyldt, jeg må ha mere is.

Ha en super søndag!
Klæm Caroline

fredag 20. april 2012

Vinnerene av bursdagspakkene er......

*trommevirvel*

Pakke nr. 1 går til kommentar nr. 27


Johoo Lisa! Du vant!



Pakke nr. 2 går til kommentar nr. 85

Hurra du vant Lill!



Pakke nr. 3 går til kommentar nr. 22

Gratulerer så mye Lina!


Det gøye er at alle vinnerene har fornavn som begynner på L og at alle tre ville ha forskjellige pakker.

Dere må alle sende meg adressen deres på mail til meg. good.cupcakesgood@gmail.com

Når jeg får adressene deres skal jeg sende pakken til dere så fort jeg kan!

Tusen takk til dere alle som la igjen en, to eller tre kommentarer. Jeg er overhvelmet over hvor mange kommentarer jeg fikk. Hele 94 stk! Det er mange det! Det betyr vel at jeg snart må ha en give-away igjen om ikke så lenge. Tror dere ikke? For dette var gøy!

Stor klæm
Caroline

Klassisk sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

Det er gøy å utfordre seg selv litt og det er spesielt gøy å utfordre seg når man har sjangsen til å vinne noe. Denne kaken er rett og slett en utfordring fra Matbloggsentralen fordi ukens utfordring er sjokoladekake. En ekte sjokoladekake. Noe dette er. 




Egentlig er dette en langpannekake, men jeg ville se om den også kunne funke som formkake. Noe den gjorde. Den trengte "bare" en time lenger tid inni ovnen. Men resultatet ble en fast og fin kakebunn som kan skjæres slik man ønsker. 


Gjerne stem på denne kaken på Matbloggsentralens utfordring. Denne er nr.72. (Eller stem på nr.15 som også er min kake) Faktisk om du legger igjen en kommentar på utfordringsinnlegget har du sjangsen til å vinne en stavmikser. Ikke så dumt eller?


Til kaken trenger du:
150 g smør/margarin
300 g sukker
1,75 dl melk
2 egg
250 g hvetemel
1 ss vaniljesukker eller essens
2 ts bakepulver
2 ss kakao



Dette gjør du:
Pisk smør og sukker til det blir hvitt.




Pisk inn eggene, ett om gangen. 


Og deretter melk vekselsvis med alt det tørre.




På dette tidspunktet står sønnen min rundt fotene mine og sier "Kake? Mmmmm..." Dermed måtte han bare få smake litt på deigen.



Hell røren i bakepapirkledt liten springform.



Jeg visste at kaken ville gå over kanten og brukte derfor bakepapir i høyden for at hele formen skulle heve oppover og ikke utover kanten. Men du trenger ikke så høye kanter som jeg har laget her :)


Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 90 minutter.
Avkjøl kaken noen minutter i formen før du tar den ut og setter den over på en rist.


Til smørkremen trenger du:
250 gr usaltet smør
1 pk melis
3 ss fløte (krem eller mat)
200 gr smeltet sjokolade.


Dette gjør du:
La smøret være ute på kjøkkenbenken i en liten time før du pisker det så hvitt og luftig du kan med kjøkkenmaskinen din.
Pisk deretter inn halvparten av melisen litt og litt.






Så skal fløten piskes inn på lav hastighet.


Deretter skal den smeltede sjokoladen oppi. Her bør sjokoladen være lunken så smøret ikke smelter.


Hell i sjokoladen vekselsvis med melis til all sjokoladen er brukt og du har en god krem i bollen din. Den skal være luftig og litt stiv.


Skjær deretter den avkjølte kaken i 4 deler og fordel noen av kremen imellom hvert lag. 

Her kan du legge til frukt eller bær om du ønsker. 
Så skal noe av kremen fordeles over kaken så hele kaken er dekt.


Resten kan du ha i en sprøytepose med en tipp på. Jeg brukte tipp nr. 126.




Pynt med strøssel og annen pynt om du ønsker.





Inviter deretter gode venner eller familie til kakeslaberas!


Klæm Caroline